hand-4249401_1920.png

REGULAMENT

Iți dorești să ai parte de cea mai frumoasă și interactivă experiență academică în noiembrie 2021? Și noi! Comitetul de Organizare al Congresului KronMed face toate demersurile pentru o bună desfășurare organizatorică, iar această secțiune va fi actualizată constant. Informații despre modul de acces la conferințe și workshop-uri, precum și alte condiții necesare unei ediții sigure și bine conturate, vor fi cuprinse aici.

   În conformitate cu incidența numărului de cazuri pozitive de înfecție cu virusul SARS-CoV-2 și măsurile de prevenție în răspândirea acestuia, desfășurarea on-site (parte componentă a formatului Hybrid) a Congresului Național pentru Studenți și Tineri Medici KronMed se face respectând prevederile cadrului legislativ H O T Ă R Â R E nr. 76 din 30.09.2021 și hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, https://www.cnscbt.ro/index.php/lex

buton pdf hotararea

Accesul în interiorul incintei se va realiza doar după scanarea codului QR de pe Certificatul Verde Digital (tipărit sau electronic), dezinfecția mâinilor și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii. Purtarea măștilor în incinta de desfășurare a programului științific este obligatorie. În funcție de tipul de mască folosit, acestea se vor înlocui la intervalul de timp necesar, astfel încât riscul de infectare să fie minimizat. Acestea se vor arunca DOAR în locuri special amenajate. Este recomandată dezinfectarea constantă a mâinilor pentru minimizarea șansei de transmitere a virusului. Punerea la dispoziție a dezinfectanților intră în obligațiile organizatorului.

Pentru mai multe detalii privind eliberarea Certificatului Verde Digital, vă invităm să accesați link-ul următor:

https://vaccinare-covid.gov.ro/certificat-verde-electronic/

Accesul în locațiile de desfășurare se va organiza astfel încât să existe o suprafață minimă de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană și o distanță minimă de 2 metri între oricare două persoane apropiate. Accesul se face unidirecțional, în conformitate cu marcajele existente și indicațiile personalului logistic. În vederea respectării distanțării fizice, dar și a restricției numerice în incinta de desfășurare a evenimentului, participanții vor respecta programul de acces și pauza de igienizare propusă de către organizatori. Regulamentul va fi actualizat constant și va fi accesibil pe site-ul oficial al Congresului KronMed.

 

Activitatea  tip workshop se va organiza pe grupe formate din cel mult 10-15 studenți. În vederea evitării aglomerării în spațiile închise, numărul de participanți ce vor putea lua parte la conferințe va fi anunțat în perioada antemergătoare congresului.

În urma fiecărui tip de activitate, se va respecta programul de igienizare și aerisire al spațiului. Consumul de alimente și băuturi, în concordanță cu contextul epidemiologic de la momentul evenimentului, se va realiza fie în spațiul special amenajat, fie va fi oferit, ambalat individual participanților.

Participanții imunizați prin vaccinare vor avea asupra lor actul doveditor (în format electronic) și îl vor prezenta la intrare, pentru a fi scanat. Pentru a subscrie acestei categorii, trebuie să se afle la mai mult de 10 zile de la completarea schemei complete de vaccinare, la momentul prezentării în cadrul Congresului KronMed.

 

Participanții neimunizați prin vaccinare se pot afla următoarele situații:

- beneficiază de imunitate naturală și se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maximum 14 zile anterior desfășurării activității) și vor avea asupra lor Certificatul Verde electronic sau în format tipărit.

- nu au avut infecție cu virusul SARS-CoV-2 și pot opta pentru un test rapid efectuat în ziua participării la programul științific ales.

 

 

Participanții au obligația de a notifica în format electronic O.C. KronMed, în cel mai scurt timp posibil, dacă se află în situația

unei infecții pozitive, documentate, cu virusul SARS-CoV-2 și se află în cele 14 zile antemergătoare Congresului Național

KronMed. 

Este datoria participantului (activ/ pasiv) de a anunța, odată cu momentul înscrierii în cadrul ediției anului curent, faptul că nu este imunizat prin vaccinare. Acesta va fi inclus în cadrul listei de participanți cărora li se vor efectua teste rapide  anterior evenimentului, iar costul aferent testării nu intră în responsabilitatea organizatorului și nu constituie motiv de

returnare a taxei de participare.